-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas30 min
Cuketa je výborná zelenina a kdo jí nezná obalenou, tak o mnoho přichází. Velice jednoduše můžete připravit letní oběd z cukety, která se vám urodila na zahradě nebo vám ji dal třeba váš soused.
Smažená cuketa s česnekem je naprosto banální recept, vezmete cuketu, nakrájíte, potřete česnekem a poté obalíte v trojobalu. Nemůže být nic jednoduššího. Přesto raději přidám suroviny a celý recept. Cuketu nikdy neloupejte a menší kusy krájejte na kolečka, přerostlé kusy na půlkolečka, u kterých vydlabejte vnitřní dužinu.
Suroviny na smaženou cuketu s česnekem
- cuketa
- sůl
- česnek
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy smažené cukety s česnekem
- Nejprve si cuketu omyjte a okrojte začátek i konec. Cuketu krájejte na zhruba 1 cm tlusté plátky. Cuketu si nasolte.
- V misce si rozšlehejte vejce a přidejte k nim utřený (prolisovaný) česnek.
- Nyní obalujte jednotlivé kousky cukety v hladké mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Můžete je obalit klidně dvakrát s tím, že podruhé obalujte už jen ve vejci a strouhance.
- Na pánvi si rozpalte dostatečnou vrstvu oleje a v něm z obou stran cuketu smažte dozlatova.
- Hotovou cuketu servírujte k bramborám a domácí tatarskou omáčkou nebo k bramborové kaši.
TIP: Do strouhanky můžete přidat i najemno nastrouhaný parmazán, který cuketě dodá skvělou chuť.
Chutnala vám smažená cuketa s česnekem? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Smažená cuketa s česnekem
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review