Smažená cuketa s česnekem

Smažená cuketa s česnekem
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    30 min

Cuketa je výborná zelenina a kdo jí nezná obalenou, tak o mnoho přichází. Velice jednoduše můžete připravit letní oběd z cukety, která se vám urodila na zahradě nebo vám ji dal třeba váš soused.

Smažená cuketa s česnekem je naprosto banální recept, vezmete cuketu, nakrájíte, potřete česnekem a poté obalíte v trojobalu. Nemůže být nic jednoduššího. Přesto raději přidám suroviny a celý recept. Cuketu nikdy neloupejte a menší kusy krájejte na kolečka, přerostlé kusy na půlkolečka, u kterých vydlabejte vnitřní dužinu.

Suroviny na smaženou cuketu s česnekem

  • cuketa
  • sůl
  • česnek
  • vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olej na smažení

Postup přípravy smažené cukety s česnekem

  1. Nejprve si cuketu omyjte a okrojte začátek i konec. Cuketu krájejte na zhruba 1 cm tlusté plátky. Cuketu si nasolte.
  2. V misce si rozšlehejte vejce a přidejte k nim utřený (prolisovaný) česnek.
  3. Nyní obalujte jednotlivé kousky cukety v hladké mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Můžete je obalit klidně dvakrát s tím, že podruhé obalujte už jen ve vejci a strouhance.
  4. Na pánvi si rozpalte dostatečnou vrstvu oleje a v něm z obou stran cuketu smažte dozlatova.
  5. Hotovou cuketu servírujte k bramborám a domácí tatarskou omáčkou nebo k bramborové kaši.

TIP: Do strouhanky můžete přidat i najemno nastrouhaný parmazán, který cuketě dodá skvělou chuť.

Chutnala vám smažená cuketa s česnekem? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Smažená cuketa s česnekem

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.